Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εναλλακτική πρόταση

το ίδιο κείμενο υπάρχει και στον Νείλο:
http://aigyptiotismos.blogspot.com/

Από την ημέρα που στο Νείλο αναρτήθηκε η σφυγμομέτρηση για τον της συνάντησης των μελών τη; ομάδας Αιγυπτιωτών, ψήφησαν μόλις 31 άτομα. Στην πρόσκληση να δηλώσουν που βρίσκεται ο καθένας ανταποκρίθηκαν ακόμα λιγότεροι συμπατριώτες. Στα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσα από Facebook, συμμετέχουν λιγότεροι από είκοσι.
Από αυτά τα νούμερα συμπεραίνω πως δεν είναι η επιτυχία του εγχειρήματος ανάλογη με τις προσδοκίες μας. Καταθέτω σήμερα μια εναλλακτική πρόταση, και περιμένω και τις απόψεις όλων σας, σε μια συζήτηση που θα έχει τον τίτλο «Εναλλακτική πρόταση».
Πρώτα απευθύνομαι στου μακράν της Ελλάδας και ειδικά της Αθήνας κατοικούντες. Προμηθευτείτε μια web camera, και στη διάρκεια του καλοκαιριού εξοικειωθείτε στην χρήση της. Το πρόγραμμα που προκρίνω είναι το Google earth. Είναι δωρεάν, όπως και τα παρεμφερή που προσφέρουν εικόνα και ήχο. Είναι το πλέον εύχρηστο, και δεν απαιτεί παρά μόνο ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Google, “Gmail”.
Θα δηλώσετε συμμετοχή, και με ποια συγκεκριμένα άτομα θέλετε να μιλήσετε. Θα υπάρχει στον ορισμένο τόπο της συνάντησης, σύνδεση κατάλληλη, και διαδοχικά θα έχουμε οπτική επαφή και λόγο, που θα προβάλλεται στον τοίχο και θα είναι εις ευήκοον πάντων.
Κάνω αυτήν την πρόταση, διότι αντιλαμβάνομαι την δυσκολία, ενός ταξιδιού από την Αίγυπτο την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κύπρο, την Δανία, την Γαλλία και όπου τέλος πάντων κατοικεί ο καθένας συμπατριώτης.
Περιμένω απόψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: