Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Στα δύσκολα, αντί να ενώνονται οι Ελληνες, διχάζονται!


Του Κ. Παπουτσάκη

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

- Παρακολουθείς Διογένη πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στην τηλεόραση, στα καφενεία, τον τελευταίο καιρό;
- Οϊ, γιατί δεν μπορώ να τσοι γροικώ. Εσύ;
- Ούτε κι εγώ Διογένη δεν μπορώ να τους ακούω. Τώρα κατάλαβα ακόμη πιο πολύ πόσο... μπαστουνόβλαχος λαός είμαστε. Πόσο χαμηλού επιπέδου νοημοσύνη έχομε. Το αϊκιού είναι κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Το κριτήριο που είναι και το σημαντικότερο, λείπει παντελώς. Είμαστε αυτό που είμαστε λοιπόν, μας τυφλώνει και το πάθος το κομματικό και δεν μπορούμε να ξεχωρίσομε ποτέ ποιο είναι το σωστό.
Μόνο όταν είσαι υπεράνω αυτών και βλέπεις τα πράγματα αμερόληπτα και αντικειμενικά, μπορείς να ξεχωρίσεις το σωστό, όταν μιλάνε κομματικά. Να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα, το σωστό από το λάθος, τον παθιασμένο από τον αμερόληπτο και το σπουδαιότερο πιο είναι το συμφέρον των κομμάτων, από το γενικό συμφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι για το γενικό συμφέρον, όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί αν ήτανε, δε θα έκαναν... φάουλ με τρικλοποδιές της κυβέρνησης (και δε με ενδιαφέρει ποια κυβέρνηση είναι) να την γκρεμίσουνε για να επωφεληθούνε κομματικά, αυτή την πιο κρίσιμη οικονομική στιγμή που γνώρισε ποτέ η χώρα, αντί να βοηθήσουνε όλοι μαζί με μια φωνή, όοπως το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου για να αντέξομε τις θυσίες που κάναμε και θα κάνομε επί μακρόν και που ένα κόμμα είναι αδύνατο νʼ αντέξει χωρίς τη βοήθεια και άλλων κομμάτων, αντιθέτως τη σπρώχνουνε να πέσει στο γκρεμό, χωρίς οι αθεόφοβοι να τους νοιάζει ότι ρίχνοντας τη κυβέρνηση στο γκρεμό, ρίχνουνε και τον ελληνικό λαό! Και μη μου πει κανείς ότι δεν είναι έτσι, γιατί θα τον περάσω για κουτό.
- Ε, εγώ δα πω πως είναι ετσά...
- Η κλασική μέθοδος αντιπολίτευσης, που πριν έπρεπε να αντιδρά, να κατηγορεί, να λέει σε όλα όχι, δεν είναι για τέτοιες ώρες που η χώρα κινδυνεύει να βουλιάξει από τη μια και από την άλλη να ξαναβάλει το... ζυγό της σκλαβιάς, με την επιτήρηση και την κηδεμονία των ξένων!
- Εδά κατάλαβα Κωνσταντή γιάντα μας εβάλανε πολλές φορές το... ζυγό!
- Αυτά κάνανε Διογένη από ανέκαθεν στην Ελλάδα. Οι κακές πολιτικές έφεραν χρεοκοπίες, πολέμους και μεγάλες συμφορές!
- Ντα αυτό λέει μπρε, κιανείς στην Ελλάδα από παλιά δεν επήενε μπροστά και να μη τονε... κουτσοποδήσουνε!
- Ναι Διογένη, αν πιάσομε από παλιά την ιστορία μέχρι σήμερα θα το διαπιστώσομε.
Στην αρχαία εποχή, όλους τους διακεκριμένους, τους διορατικούς, τους σοφούς, που έδειχναν το δρόμο, τα φώτα για να πάει μπροστά η κοινωνία, το έθνος κλπ. τους αντάμοιβαν με εξορίες και με θανατικές καταδίκες! Παράδειγμα Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Πυθαγόρας και πάρα πολλοί άλλοι. Και στη νεότερη εποχή, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Καποδίστριας, Βενιζέλος κλπ.
- Ε, ντα απού την αρχαία εποχή οσαμε σήμερο και δεν εβάλανε μυαλό, από δα και πέρα δα βάλουνε;
- Η πράξη το λέει Διογένη ότι δε βάλανε μυαλό, άρα η οικονομική τουλάχιστο καταστροφή θα είναι γεγονός.
- Εγώ ήκουσα μια κοπανιά την Παπαρήγα και πίστεψέ με μπρε Κωνσταντή, ετρόμαξα! Να βγούμε λέει στο πεζοδρόμιο να φωνιάζουμε να ρίξομε τη κυβέρνηση και τον καπιταλισμό!
- Αυτοί Διογένη αιματοκυλίσανε τη χώρα με τον εμφύλιο, επήγανε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω και αυτά μαζί με άλλα πολλά πληρώνομε σήμερα και όμως αυτή έχει πάλι το δικαίωμα να βγαίνει δημόσια να κάνει “διάγγελμα” στο λαό χωρίς κανένα φραγμό, να τον ξεσηκώνει!
- Ηκουσές τηνε οπροθές στη τηλεόραση, στο ντιμπέιτ;
- Ακουσα Διογένη μια φράση και είδα πως απευθυνότανε σε... κουτόφραγκους και έφυγα.
- Ντα ήντα τως ήλεγε πάλι;
- Ακου να δεις Διογένη. Εμείς λέει, δε φοβόμαστε τη χρεοκοπία, ο λαός δεν έχει να χάσει τίποτε.
- Μνηστητί μου Κύριε, ήπενε ετσά κουβέντα;
- Ναι Διογένη και να ʽτανε μόνο αυτή...
- Ντα άμα χρεοκοπήσει μπρε η χώρα, που δα δουλεύγουνε αυτοί και ποιος δα τσοι πληρώνει;
- Είδες; Και η δευτέρα του δημοτικού το καταλαβαίνει!
- Ντα, δεν ήπρεπε μπρε, να συμφωνεί σκιάς το... Τσιπραλιό, απού ʽναι καλό κοπέλι, μα με αυτά που λέει δε γίνεται πιστευτό;
- Ναι Διογένη. Λάθος δρόμο διάλεξε και θα του βγει σε κακό. Και αν δεν αλλάξει πολιτική, μπορεί να μείνει και έξω από τη Βουλή. Αμα κατηγορείς χωρίς στοιχεία τον εχθρό σου, πιο πολλή ζημιά κάνεις στον εαυτό σου! Αμα δεν έχεις λογικά επιχειρήματα και ο σκοπός σου είναι μόνο να κατηγορείς, προτιμότερο είναι για σένα να... συμφωνείς.
- Οπως τον Καρατζαφέρη δηλαδή, ε;
- Αυτός φαίνεται πιο έξυπνος απʼ όλους.
- Ειδες όμως το Σαμαρά, με τσοι φωνές και το... τσαμπουκά, ανεβάζει τα ποσοστά.
- Οι αφελείς πείθονται με λόγια... φωναχτά, οι λογικοί πείθονται με επιχειρήματα τρανταχτά. Οταν σου λέει ο Σαμαράς, εγώ δεν μπορώ λέει να δώσω δουλειά, αλλά μπορώ να δώσω εμπιστοσύνη... μπορείς να μην τον εμπιστευτείς; Οχι.
- Μα όντε λέει όμως ότι δα πουλήσει τη περιουσία του κράτους να ξεχρώσει δεν είναι σωστό;
- Σωστότατο Διογένη. Εβρε μου εσύ αγοραστές κι εγώ θα την πουλήσω αύριο κιόλας! Ενα χρόνο πουλάνε τώρα και δε βρέθηκε κανείς.
- Να τηνε πουλήσουνε μπρε στα... Μοναστήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: