Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

προγεφυρώματα

Επειδή κατά την αποχώρηση χρησιμοποίησα τον στρατιωτικό όρο απαγκίστρωση οφείλω να συνεχίσω με την ίδια λογική. Έτσι λοιπόν αναφέρω προς τους αναγνώστες του Πυθαγόρα πως έπεσαν τα πρώτα προγεφυρώματα στην Κρήτη στο νέο μου κατάλυμα. Χρειάζεται αγώνας για γίνει η κατοχή και η εγκατάσταση, για την ώρα βρισκόμαστε στην φάση της αναζητήσεως εφεδρειών από τις φίλιες δυνάμεις και ευτυχώς υπάρχουν, είναι λιγοστές αλλά υπάρχουν και το ηθικό ακμαιότατον.


Δεν υπάρχει βέβαια το ειδυλλιακό παραλιακό μπαλκονάκι του Πυθαγόρα, υπάρχει όμως μια μεγάλη αυλή διαθέσιμη με λίγα οπωροφόρα δένδρα, μια λεμονιά μια μανταρινιά, μια μεγάλη συκιά και άλλα που δεν ανακάλυψα ακόμα τι παράγουν.
Πιστεύω πως θα υπάρχει και εδώ ευκαιρία για περισυλλογή. Πλεονέκτημα ίσως η μεγάλη απόσταση από την άσφαλτο που οδηγεί εδώ μόνο όσους έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα, αποκλείοντας τους περίεργους, γι αυτό ίσως και να έχουμε ίσως ποιοτικότερα αποτελέσματα. Όπως και να έχει ο καιρός θα δείξει.
Αυτό είναι ένα πρόχειρο κειμενάκι στο τέλος του χρόνου και στην αρχή ενός νέου που εύχομαι να είναι για τον καθένα ότι νομίζει καλλίτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: