Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κλειστα επαγγέλματα (που λέει ο λόγος)

Τα πρατήρια άρτου, οι φούρνοι στα σουπερμάρκετ, και οι φούρνοι, είναι από τα επαγγέλματα που πάνε προς απελευθέρωση και αφορούν εκτός από αυτά, επίσης από τις λιμουζίνες ως τα τζετ σκι και τους εκδοροσφαγείς...

Πολλά είναι τα κλειστά επαγγέλματα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και ξαφνικά έρχονται στο προσκήνιο με την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας το οποίο θα αλλάξει το υπάρχον καθεστώς που τα διέπει. Η κατάργηση των περιορισμών δεν θα αφορά μόνο τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, του μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και των ορκωτών λογιστών που αναφέρονται στο μνημόνιο, αλλά και πολλών άλλων ακόμη.
Αυτό είναι αποτέλεσμα των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο πρώτο γενικό μέρος του νομοσχεδίου, οι οποίες καταργούν πολλούς περιορισμούς.
Αυτό θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πολιτών, με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, αλλά και με τη δυνατότητα που αποκτούν πλέον τα σουπερμάρκετ, που έχουν μεγάλους χώρους στάθμευσης και πλέον μπορούν να λειτουργήσουν πρατήριο καυσίμων. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν «θερμές γωνιές», δηλαδή να λειτουργήσουν φούρνους, κάτι που απαγορευόταν.
Η απελευθέρωση θα αποτελέσει μεγάλη τομή στην οικονομική ζωή του τόπου με πτυχές που θα φανούν στην πορεία εφαρμογής του μέτρου.
Ανάμεσα στα επαγγέλματα που απελευθερώνονται συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες όπως η ενοικίαση λιμουζίνας, θαλάσσιου ποδηλάτου ή τζετ σκι, για τις οποίες η διαδικασία αδειοδότησης υπόκειται σε διάφορους περιορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: