Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κάρτα του Πολίτη

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» μίλησε σήμερα 09.02.2011 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην αρχή της εκπομπής ρωτήθηκε για το θέμα που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο ότι οι ιερείς θα φοράνε πολιτικά.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απαντώντας τόνισε: «Νομίζω ότι έχει γίνει μια παρανόηση, για την οποία υπάρχει απάντηση και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Θα σας πω όμως εκείνο που λέει ο λαός ότι το ράσο δεν κάνει τον παπά, και θα πάμε στην εξής λογική: Στην αγροτιά θα επιβάλεις τον παπά που πάει με το τρακτέρ η θερίζει να πάει με το ράσο;»
Ερωτηθείς για το 666 και την «Κάρτα του Πολίτη» ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μεταξύ άλλων τόνισε: «Προχθές στην εορτή του Αγίου Φωτίου είχαμε μια εκδήλωση της Συνόδου, υπήρξε μια εισήγηση ενός καθηγητή της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το καλό και το κακό κατά τον Άγιο Φώτιο», τότε ζήτησα τον λόγο και είπα: Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα πηγαίνουν κάποιοι για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη».
«Μετά από όσα μας είπε ο Καθηγητής ζητώ και προτρέπω να πάμε στο Σύνταγμα, να τα επαναλάβουμε εκεί για να πούμε σ΄ αυτούς που λένε ότι είναι πιστοί, ότι όποιος έχει τον Χριστό μέσα του δεν φοβάται τον Αντίχριστο», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Επίσης, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες υπογράμμισε: «Βάλτε τον Χριστό μέσα σας, και δεν φοβόσαστε τίποτα από εκεί και πέρα. Είναι δυνατόν να είσαι πιστός, να είσαι Χριστιανός και να φοβάσαι τον Αντίχριστο;»
«Το καλό και το κακό εν υπάρχει μέσα μας, μέσα από μια ελευθερία που έφτιαξε ο Θεός και σου λέει διάλεξε σου έδωσα λογική. Εγώ λοιπόν διαλέγω Θεό τον εγκαθιστώ στην καρδιά μου, και δεν πρόκειται να με πλησιάσει ποτέ ο Αντίχριστος», πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: