Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπημα του ''παραεμπορίου'' στη λαϊκή του Κιλκίς


Χτύπημα του ''παραεμπορίου'' στη λαϊκή του Κιλκίς
 (απο τις ειδήσεις)

Το Σάββατο 12/02/2011, τρεις αστυνομικοί (εκ των οποίων ο ένας με πολιτικά), ένας ή δύο σεκιουριτάδες, παρουσία και ενός αντιδημάρχου που τυγχάνει να είναι και έμπορος-πωλητής λαϊκών αγορών, προχώρησαν σε ''επιχείρηση σκούπα'', των γιαγιάδων που ήρθαν από τα χωριά τους να πουλήσουν από 15 αυγά και 5 μαϊντανούς. Οι γιαγιάδες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο κύριος αντιδήμαρχος που νοιάζεται για τα δικαιώματα τα δικά του και των συναδ! έλφων του παραγωγών-εμπόρων πωλητών λαϊκών αγορών, μπορεί να μας πει πόσοι από αυτούς κόβουν αποδείξεις στις λαϊκές αγορές; Για τον ίδιο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία. Τον πληροφορώ όμως, ότι οι περισσότεροι δεν κόβουν αποδείξεις και δε βλέπω να γίνεται και κανένας έλεγχος. Σίγουρα αυτοί είναι πιο νόμιμοι από τις γιαγιάδες, γιατί έχουν άδειες και πληρώνουν δημοτικά τέλη. Άνθρωποι του μόχθου είναι και αυτοί. Όμως, ότι μπορεί ο καθένας να κρύψει, το κρύβει.
Πάντως, απέραντη θλίψη και οργή αισθάνθηκα εγώ και πολλοί άλλοι που έτυχε να βρισκόμαστε εκεί για τα ψώνια του Σαββάτου, όχι για τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να εφαρμόσουν το νόμο και που συμπεριφέρθηκαν καλά στις ηλικιωμένες γυναίκες σεβόμενοι την ηλικία τους, αλλά για το γεγονός ότι η πάταξη της ''ανομίας'' ξεκινάει από αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και όχι από τα μεγάλα αρπαχτικά που διέλυσαν τον τόπο, επιτρέποντας στους ''Τροϊκανούς'' να παρεμβαίνουν με ωμό και κυνικό τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας, καταρρακώνοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Τις προθέσεις τους λίγο πολύ τις ξέραμε. Τώρα φανερώθηκαν πραγματικά. Ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας σε πάμπλουτους Έλληνες και ξένους επενδυτές, που θα επενδύσουν τα κέρδη τους, όχι φυσικά στην Ελλάδα, αλλά σε ελβετικές τράπεζες και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Είναι όμως καλά παιδιά οι ''Τροϊκανοί''. Μας καθησύχασαν, λέγοντάς μας, ότι δε μας ζητούν να ξεπουλήσουμε τα εθνικά μας μνημεία.
Ένα είναι σίγουρο. Η οργή του κόσμου συσσωρεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: